הכי טעים לאכול סמוך לאפייה, אבל אפשר גם לחמם לפני ההגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבלילה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את השקעים בתבנית או מניחים בתוכם עטרות נייר.
מטגנים קלות את הזוקיני
2
מחממים מחבת עם שמן זית ושום. כשעולה ריח מוסיפים פרוסות זוקיני, מזהיבים אותן 2 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת.
מכינים את הבלילה ואופים
3
מערבבים את החומרים היבשים כולל התבלינים בקערה. יוצרים גומה, יוצקים פנימה שמן זית ויין לבן ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה במרקם של חומוס. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים מים. מוסיפים את הזוקיני המטוגן ומערבבים לפיזור. יוצקים את התערובת לשקעים.
4
אופים 30 דקות. אם המאפינס משחימים יותר מדי במהלך האפייה, כדאי לכסות בנייר אפייה.