מתכון

מאפינס סובין וצימוקים בעראק

בזכות הסובין המאפינס האלה הופכים לקצת יותר בריאים. מוסיפים גם צימוקים שהושרו בעראק ונותנים קיק אלכוהולי ואניסי

1,415 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מאפינס סובין וצימוקים בעראק של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה
מאפינס סובין וצימוקים בעראק של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

משרים צימוקים בעראק וכוכב אניס למשך 30 דקות לפחות ועד יומיים.

2

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

3

מערבבים סובין ורוויון ומניחים בצד לדקה–שתיים לספיגת הנוזלים.

4

מערבבים בקערה נפרדת שני סוגי קמח, אבקת אפייה, סודה ומלח.

5

מקציפים ביצים וסוכר חום במהירות בינונית עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי. מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים בהדרגה שמן ומערבלים להטמעה. מוסיפים וניל ומערבלים. מחליפים לוו גיטרה.

6

מוסיפים את תערובת הסובין והרוויון ומערבלים להטמעה. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבלים במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מסננים את הצימוקים (במידת הצורך) ומקפלים לתערובת.

7

יוצקים לתבנית עד 3/4 גובה השקעים ומפזרים אגוזי לוז וסוכר חום.

8

אופים 20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא מעט לח.

9

מצננים 10 דקות ומגישים עם חמאה או שמנת חמוצה וריבה.