החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (מאפינס).
2
מערבלים פפאיה, ביצים, שמן ויוגורט בבלנדר, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
3
מערבבים את החומרים היבשים והפפאיה המיובשת בקערה, מוסיפים את התערובת הנוזלית ומערבבים היטב.
4
יוצקים לתבניות מאפינס ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
לשומרי הדיאטה: בפפאיה כתומה בשלה 39 קלוריות ל-100 גרם.
אם אתם כבר במטבח אנזים הפפאין, שהפפאיה מכילה בשפע, מסייע להתחדשות העור ומבטיח מרקם נעים וחלק יותר. מערבבים 1/3 כוס פפאיה מעוכה, 2 כפות גבינה לבנה וכף דבש. מורחים על הפנים, נרגעים ושוטפים אחרי כרבע שעה. חשוב: מורחים קודם כפית מהמסכה על פנים הזרוע, כדי לבדוק רגישות.
7 קטנות על פפאיה
- כדאי לשלב פפאיה בסלט פירות: מכינים סלט קיצי טרופי מקוביות פפאיה, אננס, מלון וליצ’י טריים, מוסיפים עלי נענע ודבש ומתענגים.
- אפשר לאפות פפאיה בתנור, וטעמה אף משתבח. חוצים פפאיה קטנה ובשלה לאורך, מפזרים כפית סוכר חום, מטפטפים כמה טיפות מיץ לימון ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות. מגישים עם יוגורט קר.
- כשאתם מכינים קראמבל, נסו להחליף את קוביות תפוחי העץ בקוביות פפאיה: מקפיצים קוביות פפאיה 2 דקות עם מעט חמאה, סוכר חום ומיץ לימון. מניחים בתבנית פיירקס, מפזרים תערובת פירורית של קראמבל ואופים בתנור עד להזהבה. מגישים עם גלידת וניל או יוגורט.
- נסו להכין מהפפאיה לאסי – משקה הודי על בסיס יוגורט – או כל שייק אחר.
- יבשו רצועות פפאיה בשמש או הכינו ממנה לדר אקזוטי. אחר ומיוחד: אפשר לרקוח מפפאיה צ’אטני או סלסה חריפה.
- קוביות פפאיה משדרגות כל סלט עלים (תרד, חסה, עלי בייבי וכדומה).