מתכון

מאפינס שוקולד

הילדים מכינים את המאפינס ומקשטים בגנאש שוקולד וסוכריות צבעוניות

14,113 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מאפינס שוקולד. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר
מאפינס שוקולד. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר

איזה כיף היה פעם בחופש הגדול! שעות של בטלה מול טלוויזיה איכותית ("טלאפלא", "הבית של פיסטוק" ו"זהו זה"), עודף שעות שמש בים ובבריכה (בלי טיפה של אולטרסול) ושבועיים קייטנה, עם תזונה המסתכמת בשוקו ולחמניה.
ועכשיו? הגיע תורנו להיות צוות הווי. אם נשארתם עם הילדים בבית, סביר להניח שקיבלתם גם כמה מילדי השכנים כבונוס (בשבוע הבא הילדים שלכם יהיו אצלם, נכון?), אז מה דעתכם על יום קייטנת בישול? אם תחליטו שאתם לא פוחדים מקצת לכלוך על הרצפה וכתמים על הבגדים כולם רק ירוויחו.

את המאפינס האלה הילדים יכולים להכין לבד – למדוד כמויות, לערבב ולמזוג לתבניות – ויהנו לקשט אותם כשיצאו מהתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגנאש שוקולד:

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מנפים בקערה קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה, ומערבבים פנימה סוכר.

2

יוצרים גומה בחומרים היבשים ויוצקים לתוכה ביצים, שמן וחלב. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגום במרקם).

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מעבירים את התערובת למנז'טים, בתוך שקעים של תבנית מאפינס. אם רוצים, נועצים קוביות שוקולד מריר או לבן במרכז כל מאפין.

5

אופים כ-20-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא עם פירורים לחים.

בינתיים מכינים את הגנאש:

6

מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שנמס. שומרים מחוץ למקרר עד לציפוי.

7

מצננים את המאפינס, מורחים גנאש שוקולד, ומקשטים בסוכריות צבעוניות.

קיצור דרך מחליפים את הגנאש בממרח שוקולד או לוטוס

לגרסה פרווה מחליפים את החלב במים

גיוון מחליפים את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן