תבנית שקעים מסיליקון בגודל 3.5×4.5 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למדלנים
לסירופ סוכר
לציפוי
אופן ההכנה
מכינים סירופ סוכר
1
מביאים מים וסוכר לרתיחה בסיר ומבשלים 2 דקות על להבה בינונית לקבלת סירופ. מצננים לטמפ' החדר.
מכינים את המדלנים
2
מערבלים ביצים וחלב קוקוס בקערת מיקסר עם בלון הקצפה כ- 2 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים שמן זית בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שהוא נטמע בתערובת הביצים.
3
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי ערבול רק עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
4
מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
5
מוציאים את התערובת מהמקרר ומעבירים לשקית זילוף. מזלפים את המסה לשקעים עד הקצה.
6
אופים 8 דקות עד שהמדלנים מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
7
מעלים את טמפ' התנור ל- 220 מעלות ומרפדית תבנית בנייר אפייה.
8
מניחים את המדלנים על רשת ומשקים כל אחד בכפית סירופ סוכר קר. מפזרים מעל פיסטוקים ומניחים בתבנית.
9
אופים דקה ומצננים. האפייה הקצרה תאפשר לסירופ להידבק היטב למדלנים.
10
מגישים בטמפ' החדר. עדיף לאכול את המדלנים באותו יום או לשמור בכלי אטום עד יום נוסף.