מתכון

מדלן בציפוי פיסטוק

טעם עדין, כמעט פירותי, ומרקם אוורירי

1,539 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
מדלן בציפוי פיסטוק של דוד ביטון. צילום: בן יוסטר
מדלן בציפוי פיסטוק של דוד ביטון. צילום: בן יוסטר

תבנית שקעים מסיליקון בגודל 3.5×4.5 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למדלנים

לסירופ סוכר

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים סירופ סוכר

1

מביאים מים וסוכר לרתיחה בסיר ומבשלים 2 דקות על להבה בינונית לקבלת סירופ. מצננים לטמפ' החדר.

מכינים את המדלנים

2

מערבלים ביצים וחלב קוקוס בקערת מיקסר עם בלון הקצפה כ- 2 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים שמן זית בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שהוא נטמע בתערובת הביצים.

3

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי ערבול רק עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.

4

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.

5

מוציאים את התערובת מהמקרר ומעבירים לשקית זילוף. מזלפים את המסה לשקעים עד הקצה.

6

אופים 8 דקות עד שהמדלנים מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.

7

מעלים את טמפ' התנור ל- 220 מעלות ומרפדית תבנית בנייר אפייה.

8

מניחים את המדלנים על רשת ומשקים כל אחד בכפית סירופ סוכר קר. מפזרים מעל פיסטוקים ומניחים בתבנית.

9

אופים דקה ומצננים. האפייה הקצרה תאפשר לסירופ להידבק היטב למדלנים.

10

מגישים בטמפ' החדר. עדיף לאכול את המדלנים באותו יום או לשמור בכלי אטום עד יום נוסף.