מתכון

מדלן פיסטוק

החיבור בין פיסטוק למדלן נראה ממש טבעי ומקורו בבן דודה של המדלן - הפיננסייר (המתובל באופן מסורתי בפיסטוק)

12,563 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מדלן פיסטוק של מיקי שמו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מדלן פיסטוק של מיקי שמו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גיוונים:
• מוסיפים לתערובת 1/2 כפית קינמון טחון.
• מצפים או טובלים את העוגיות בשוקולד מריר עד חצי אורכן.
באותה שיטה מכינים עוגיות מדלן פטל ומי ורדים: מחליפים את מחית הפיסטוק במחית פטל באותה כמות (להשיג בחנויות המתמחות) ומוסיפים כפית מי ורדים. מכינים ציפוי מ- 1/2 כוס אבקת סוכר ו- 3 כפות מחית פטל. טובלים ואופים כמו במתכון למדלן דבש.

4 תבניות מדלן מיני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טורפים בקערה שני סוגי סוכר, מלח, דבש וביצים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה והסוכר נמס. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה מומסת ומחית פיסטוק ומערבבים לתערובת חלקה.

2

עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שהתערובת יציבה לזילוף.

3

מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים מסיליקון.

4

מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים לתבניות המדלן עד 2/3 גובה השקעים. חובטים קלות את התבנית בשולחן עבודה כדי שהתערובת תתפזר היטב בשקעים.

5

אופים כ- 12-10 דקות להזהבה קלה (לתבנית אחת: 10-8 דקות).

6

מייד בסיום האפייה מחלצים את העוגיות מהתבנית (פשוט הופכים את התבנית והן ישתחררו בקלות) ומעבירים לרשת ל-10 דקות צינון.

7

מאחסנים בכלי אטום עד 5 ימים.