גיוונים:
• מוסיפים לתערובת 1/2 כפית קינמון טחון.
• מצפים או טובלים את העוגיות בשוקולד מריר עד חצי אורכן.
באותה שיטה מכינים עוגיות מדלן פטל ומי ורדים: מחליפים את מחית הפיסטוק במחית פטל באותה כמות (להשיג בחנויות המתמחות) ומוסיפים כפית מי ורדים. מכינים ציפוי מ- 1/2 כוס אבקת סוכר ו- 3 כפות מחית פטל. טובלים ואופים כמו במתכון למדלן דבש.
4 תבניות מדלן מיני
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
טורפים בקערה שני סוגי סוכר, מלח, דבש וביצים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה והסוכר נמס. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה מומסת ומחית פיסטוק ומערבבים לתערובת חלקה.
2
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שהתערובת יציבה לזילוף.
3
מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים מסיליקון.
4
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים לתבניות המדלן עד 2/3 גובה השקעים. חובטים קלות את התבנית בשולחן עבודה כדי שהתערובת תתפזר היטב בשקעים.
5
אופים כ- 12-10 דקות להזהבה קלה (לתבנית אחת: 10-8 דקות).
6
מייד בסיום האפייה מחלצים את העוגיות מהתבנית (פשוט הופכים את התבנית והן ישתחררו בקלות) ומעבירים לרשת ל-10 דקות צינון.
7
מאחסנים בכלי אטום עד 5 ימים.