מתכון

מדלן פסטו וגבינת פטה

בגרסה המלוחה הזאת לעוגיות מדלן, הגבינות מורגשות בכל ביס

6,847 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מדלן פסטו וגבינת פטה של מיקי שמו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מדלן פסטו וגבינת פטה של מיקי שמו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אמנם ההמלצה הגורפת היא לטרוף את הרכיבים לבלילה במטרפה, אבל במתכונים המכילים גבינות הייתי משתמש בכף עץ גם מפני שהתערובת סמיכה יותר וקשה יותר לערבוב מהתערובת הרגילה וגם מפני שכך יישמר המרקם של הגבינות, שיורגש לאחר מכן בכל ביס. אפשר להחליף את הפטה בגבינה בולגרית או בגבינות צאן מלוחות אחרות – מפוררות או מגוררות.

3 תבניות מדלן מיני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים מסיליקון.

2

מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה בעזרת מרית או כף עץ.

3

מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים לתבניות המדלן עד 2/3 גובה השקעים. חובטים קלות את התבנית בשולחן עבודה כדי שהתערובת תתפזר היטב בשקעים.

4

אופים כ- 12-10 דקות להזהבה קלה (לתבנית אחת: 10-8 דקות).

5

מייד בסיום האפייה מחלצים את העוגיות מהתבנית (פשוט הופכים את התבנית והן ישתחררו בקלות) ומעבירים לרשת ל- 10 דקות לצינון.

6

מאחסנים בכלי אטום עד 5 ימים. מומלץ לחמם מעט בטרם ההגשה.