מוגרביה הוא גם שם של תבשיל מפתול, ירקות, חומוס וטלה. ב"מגדלנה" זוזו פיתח לו גרסה דגית, שעובדת מצוין עם מושט בריכות אבל גם עם דגים אחרים – מפילה מוסר ועד ברבוניות שלמות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מתבלים את הפילטים במלח ופלפל.
2
מלהיטים היטב מחבת עמוקה, מוסיפים 3 כפות שמן ומטגנים את הפילטים 2 דקות על צד העור. הופכים ומטגנים דקה מהצד השני. מוציאים ומניחים בצד.
3
מוסיפים את יתרת שמן הזית למחבת ומטגנים שאלוטס ובצל ירוק 3-2 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
4
יוצקים ציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים כוכבי אניס ומפתול ומבשלים 15 דקות על להבה גבוהה ללא כיסוי. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים חומוס, מכסים ומבשלים 10 דקות עד שהמפתול רך לגמרי. אפשר להכין מראש ולחמם בסמוך להגשה.
5
בסמוך להגשה מוסיפים את הדגים ומבשלים יחד 4-3 דקות.