מתכון

דג-פילה מושט עם מפתול, חומוס וציר דגים – מוגרביה

מוגרביה (או מפתול) הוא הקוסקוס של המטבח הערבי, שמזכיר בצורתו את הפתיתים אבל עשוי מחיטה ובורגול

691 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מוגרביה דג-פילה מושט עם מפתול, גרגרי חומוס וציר דגים של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה
מוגרביה דג-פילה מושט עם מפתול, גרגרי חומוס וציר דגים של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה

מוגרביה הוא גם שם של תבשיל מפתול, ירקות, חומוס וטלה. ב"מגדלנה" זוזו פיתח לו גרסה דגית, שעובדת מצוין עם מושט בריכות אבל גם עם דגים אחרים – מפילה מוסר ועד ברבוניות שלמות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מתבלים את הפילטים במלח ופלפל.

2

מלהיטים היטב מחבת עמוקה, מוסיפים 3 כפות שמן ומטגנים את הפילטים 2 דקות על צד העור. הופכים ומטגנים דקה מהצד השני. מוציאים ומניחים בצד.

3

מוסיפים את יתרת שמן הזית למחבת ומטגנים שאלוטס ובצל ירוק 3-2 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה.

4

יוצקים ציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים כוכבי אניס ומפתול ומבשלים 15 דקות על להבה גבוהה ללא כיסוי. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים חומוס, מכסים ומבשלים 10 דקות עד שהמפתול רך לגמרי. אפשר להכין מראש ולחמם בסמוך להגשה.

5

בסמוך להגשה מוסיפים את הדגים ומבשלים יחד 4-3 דקות.