מתכון

מוח עצם צלוי

אוכל של שיכורים צרפתים ושל פריזאים בפרט. מנה שמזמינים בברי יין כשלא רוצים ממש לאכול אלא רק לנשנש משהו ליד היין

16,746 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מוח עצם צלוי של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
מוח עצם צלוי של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

בקשו מהקצב לפרוס את העצמות לאורך וכך תוכלו לגרד מהן את כל המוח בקלות. להבדיל מהגרסה הקלאסית, שבה צולים את העצמות כמו שהן ומגישים עם חמאה, אני מגיש אותן לצד צנונית מגוררת ומתובלת (שמתפקדת כמרענן חך).

חשוב! חולטים את העצמות לפני הצלייה – כך המוח מתקבל נימוח במיוחד ונקי משאריות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מביאים מים לרתיחה בסיר גדול. מוסיפים עצמות ומבשלים 10 דקות. מוציאים בזהירות בכף מחוררת ומצננים היטב. עד כאן אפשר להכין מראש.

2

לפני ההגשה מחממים תנור ל-200 מעלות.

3

מניחים את העצמות בתבנית כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה, ומתבלים במלח ופלפל.

4

צולים בתנור חם 8 דקות.

מרכיבים את המנה ומגישים

5

מסדרים את העצמות בצלחות אישיות, מניחים בצד פרוסות לחם קלוי ומעט צנונית מגוררת ומגישים מייד.