מתכון

מוסחאן עוף

לילה גראבלי מגישה מתכונים ים תיכוניים כמו הגרסה המתוחכמת לעוף על פיתה, הלא הוא המוסאחן

22,454 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מוסחאן עוף של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
מוסחאן עוף של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוף

לפיתה

אופן ההכנה

1

משרים לילה מראש את הכרעיים עם הסומק, הבצל הירוק, חופן הפטרוזיליה ו-2 כפות שמן הזית.

לפיתה

2

מערבבים קמח מלא וקמח לבן, מוסיפים את המלח ואת הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים לתערובת ומערבבים, מוסיפים את השמן ואת המים ומערבבים. מכסים ומתפיחים עד הכפלת הבצק (כשעתיים). חותכים את הבצק ל-4 חתיכות, מכסים ומכניסים למקרר לשעה.

3

מרדדים דק מאוד כל חתיכה עם מעט קמח. מחממים מחבת ווק הפוכה ומניחים עליה את הבצק המרודד דקה בכל צד.

לעוף

4

מניחים את הכרעיים על מגש אפייה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לשעה בערך. מפרקים את הבשר מהעצם ופורסים דק דק.

5

מטגנים את רצועות הבצלים הסגולים במחבת עם שמן זית. מוסיפים את פרוסות העוף ומקפיצים הכל יחד 3-5 דקות.

להגשה

6

מניחים את הפיתה על צלחת ומעל את תערובת העוף. מפזרים מעל התערובת את השקדים הקלויים ומזליפים כף טחינה לבנה. מקשטים בעלי הפטרוזיליה.