מתכון

מוסחאן – עוף בתנור על פיתה

המוסחאן והמוחמאר הם אותו מאכל — עוף ובצל צלויים בסומאק ומוגשים על פיתה

57,631 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2015
מוסחאן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מוסחאן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

המוסחאן והמוחמאר הם אותו מאכל — עוף ובצל צלויים בסומאק ומוגשים על פיתה. מוסחאן (שפירושו חימום) הוא שם הרווח במשולש ודרומה, ואילו המוחמאר (אדום) זה השם שמשתמשים בו צפונית למשולש. בחירת השם של כל אזור מדגישה צד אחר של המנה — אלה מציינים את הצבע האדום שנותן הסומאק ואחרים — את החימום יחד של כל הרכיבים שבושלו בנפרד. על אף שרכיבי המוסחאן (או המוחמאר) — עוף, בצל וסומאק — זמינים כל השנה מכינים את המאכל בעיקר בעונת המסיק, שכן השמן הצעיר והעוקצני מוסיף ארומה וחריפות נהדרים. את העוף אני משפשף בלימון, קמח ומלח לפני ההכנה — זה מסיר מעליו שומן ולכלוך מיותרים, שלא יורדים בשטיפה רגילה תחת הברז (ראו טיפ בתחתית המתכון).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

2

מתבלים את נתחי העוף בהל, רוזמרין, מלח ופלפל שחור ומעבירים לתבנית.

3

 צולים 30 דקות ומנמיכים את הטמפ' ל-150 מעלות.

4

בזמן שהעוף נצלה מחממים במחבת כוס שמן זית ומטגנים צנוברים מעל להבה נמוכה כ-3 דקות להזהבה. מסננים מעל קערית ומחזירים את השמן למחבת.

5

מוסיפים למחבת את כוס שמן הזית הנותרת, בצל, 3 כפות סומאק, מלח ופלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10 דקות.

6

מניחים פיתה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים עליה חצי מכמות הבצל המטוגן (כולל השמן) ומשהים ל-5 דקות כדי שהפיתה תספוג את השמן.

7

מניחים על הפיתה עם הבצל את נתחי העוף. מניחים צלחת עמוקה מעל ודוחסים אותה כנגד הפיתה להידוק. מפזרים על העוף את יתרת הבצל, כף סומאק וצנוברים קלויים.

8

אופים 10 דקות ומגישים חם. אוכלים ביום ההכנה.

טיפ: מקלחת לעוף
מושחים את העוף בתערובת של 2 כפות מלח, 2 כפות קמח ו-2 כפות מיץ לימון ומשפשפים מבפנים ומבחוץ ואז שוטפים היטב. הקמח סופח את השומן העודף, הלימון והמלח מחטאים והעוף יוצא נקי וריחני יותר בתום הצלייה.