מתכון

מוסקה אישית של גבינות

חצילים, בולגרית, עגבניות ובשאמל קשקבל — תענוג שכיף להכין מראש, לשמור במקרר או במקפיא. לבוא הביתה ורק לחמם

21,638 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מוסקה אישית של גבינות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
מוסקה אישית של גבינות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

8 מנות אישיות בקוקוטים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לבשאמל קשקבל

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את החציל

2

מסדרים פרוסות חציל בתבנית, מתבלים במלח ופלפל ומברישים בשמן זית.

3

אופים 20 דקות עד שפרוסות החציל מתרככות ומתחילות להזהיב מעט. לחילופין אפשר לטגן עד הזהבה.

בינתיים מכינים את המלית

4

מערבבים גבינה עם בצל ירוק וביצה.

מכינים בשאמל קשקבל

5

ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ עד שהוא נספג בשומן ונוצרת רביכה. יוצקים חלב לפתיחת הרביכה ומערבבים תוך כדי בישול 3 דקות על להבה בינונית לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים קשקבל ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים ומורידים מהכיריים.

מרכיבים ואופים

6

משמנים קוקוטים חד-פעמיים ומניחים בכל אחד מהם שתי פרוסות חציל בצורת שתי וערב, כך שהשוליים גולשים החוצה. מניחים פרוסת עגבנייה, כף מלית גבינה ועוד עגבנייה. מקפלים פרוסת חציל אחת (את השנייה משאירים בחוץ, לכיסוי) ויוצרים עוד שכבת גבינה. מסיימים בבשאמל ופרוסת עגבנייה. מכסים בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום.

7

אופים 15 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 5 דקות להזהבה.