החומרים טבלת מידות ומשקלות
ל-4 מנות
לניוקי
לרוטב
אופן ההכנה
ניוקי
1
אופים את תפוחי האדמה בקליפתם, על מצע של מלח גס, בחום של 250 מעלות, עד שהם מתרככים ומתייבשים.
2
מוציאים את תוכן תפוחי האדמה ומועכים לפירה חלק. מוסיפים את החלמון והמלח ובהדרגה את הקמח. מערבבים לקבלת בצק אחיד ומחלקים ל-4 חלקים.
3
יוצרים על משטח מקומח גלילים דקים וארוכים, חותכים אותם בעזרת קלף לבצקיות בגודל של כסנטימטר ומסדרים על מגש אפייה מקומח.
4
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומבשלים את הניוקי במים הרותחים עד שהוא צף ועוד חצי דקה.
5
מוציאים את הניוקי מהמים בעזרת כף מחוררת למי קרח.
דג
6
צורבים את נתחי הדג במחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית ומוציאים לתבנית אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-4-7 דקות.
רוטב
7
מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את השאלוט הקצוץ, השום הפרוס, העגבניות הקצוצות והיין הלבן. מתבלים במלח, בפלפל ובמעט מיץ לימון.
8
מוסיפים את הניוקי שהתמצק במי הקרח ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.
הגשה
9
מניחים את הניוקי ומעט מהרוטב, מעל מניחים את נתח הדג ששהה בתנור החם ומעל הדג מזליפים מעט מהרוטב.