מתכון

מוסר ים על ניוקי

תמיד רציתם לדעת איך להכין ניוקי רך בבית? המתכון הזה בדיוק בשבילכם

17,847 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מוסר ים על ניוקי של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו
מוסר ים על ניוקי של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ל-4 מנות

לניוקי

לרוטב

אופן ההכנה

ניוקי

1

אופים את תפוחי האדמה בקליפתם, על מצע של מלח גס, בחום של 250 מעלות, עד שהם מתרככים ומתייבשים.

2

מוציאים את תוכן תפוחי האדמה ומועכים לפירה חלק. מוסיפים את החלמון והמלח ובהדרגה את הקמח. מערבבים לקבלת בצק אחיד ומחלקים ל-4 חלקים.

3

יוצרים על משטח מקומח גלילים דקים וארוכים, חותכים אותם בעזרת קלף לבצקיות בגודל של כסנטימטר ומסדרים על מגש אפייה מקומח.

4

מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומבשלים את הניוקי במים הרותחים עד שהוא צף ועוד חצי דקה.

5

מוציאים את הניוקי מהמים בעזרת כף מחוררת למי קרח.

דג

6

צורבים את נתחי הדג במחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית ומוציאים לתבנית אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-4-7 דקות.

רוטב

7

מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את השאלוט הקצוץ, השום הפרוס, העגבניות הקצוצות והיין הלבן. מתבלים במלח, בפלפל ובמעט מיץ לימון.

8

מוסיפים את הניוקי שהתמצק במי הקרח ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.

הגשה

9

מניחים את הניוקי ומעט מהרוטב, מעל מניחים את נתח הדג ששהה בתנור החם ומעל הדג מזליפים מעט מהרוטב.