מתכון

מוסר ים בקרסט עשבי תיבול עם חמאת עגבניות ובוקצ'וי

מנת דג עשירה במרקמים וטעמים

5,327 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
מוסר ים בקרסט עשבי תיבול עם חמאת עגבניות ובוקצ'וי של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים
מוסר ים בקרסט עשבי תיבול עם חמאת עגבניות ובוקצ'וי של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרסט

לחמאת העגבניות

אופן ההכנה

1

טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הקרסט, מלבד החמאה, לתערובת פירורית ירוקה. מוסיפים לתערובת את החמאה ומעט מלח ומערבבים.

2

מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את נתחי הדגים כ-2 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ומצפים כל נתח דג בשכבה דקה של הקרסט. כניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לכ-2 דקות עד הזהבה של הקרסט.

לחמאת העגבניות

3

מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את שיני השום. מוסיפים את מיץ הלימון, התימין, מעט מלח ואת העגבניות. מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב ומוסיפים את עלי הבוקצ'וי.

להרכבת המנה

4

בצלחת הגשה יוצקים מחמאת העגבניות ומסדרים את עלי הבוקצ'וי. מניחים נתח דג במרכז הצלחת.