החומרים טבלת מידות ומשקלות
למוס גבינה וחמאת בוטנים:
לטופי חמאת בוטנים (לא חובה):
אופן ההכנה
מכינים את המוס:
1
מקציפים שמנת מתוקה במיקסר לקצפת יציבה. מעבירים אותה לקערה אחרת.
2
מערבלים באותה קערת מיקסר גבינה, חמאת בוטנים סקיפי, תמצית וניל וסוכר חום לתערובת אחידה.
3
מקפלים את הקצפת לתערובת חמאת הבוטנים ומעבירים את המוס לשקית זילוף.
4
מזלפים לכוסות שכבה של מוס, מפזרים שברי עוגיות ומזלפים שכבה נוספת של מוס וכך ממשיכים לפי מספר השכבות הרצוי.
מכינים טופי חמאת בוטנים:
5
ממיסים סוכר במחבת. כשנוצר קרמל יוצקים שמנת ומערבבים לקבלת רוטב אחיד ודי דליל. מוסיפים חמאת בוטנים סקיפי ומערבבים שוב להסמכה. מטפטפים מייד על הקינוח.
6
מעבירים את הכוסות למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות ואפשר לשמור מכוסה עד 3 ימים.