מתכון

מוס כבד של מסעדת מנסורה

בהשראת מנת הכבד הקצוץ של הקיבוץ בו גדלו, מכינים השפים של מנסורה מוס כבד עשיר

8,118 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מוס כבד עוף של מסעדת מנסורה. צילום: רן בירן
מוס כבד עוף של מסעדת מנסורה. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים את הבצל החתוך בחמאה על חום נמוך עד הזהבה עמוקה ומקררים.

2

טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים מלבד השמנת למשך 5 דקות. בסופן מוסיפים שמנת וטוחנים למשך חצי דק נוספת.

3

מחממים תנור ל־100 מעלות, ומסננים את התערובת במסננת הכי צפופה שיש בבית ויוצקים לתבנית אינגליש קייק.

4

אופים בתנור באמבט מים (תבנית גדולה יותר עם מים חמים עד החצי) למשך 25 דקות, או עד שהמוס מתייצב - דוקרים במרכז עם קיסם ומוודאים שהוא יוצא לח ונקי. מוציאים ומקררים.

5

פורסים פרוסה של הכבד, מפזרים מעל עירית קצוצה (או בצל ירוק קצוץ) וקצת פלפל שחור גרוס.

מוס כבד עוף של מסעדת מנסורה. צילום: רן בירן