מתכון

מוס שוקולד ברוטב מיסו

מיסו ופורצ’יני מתחברים כיוון ששניהם עשירים בטעמי האוממי. למיסו טעם אגוזי מעושן שמחמיא מאוד לשוקולד

3,012 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
מוס שוקולד ברוטב מיסו. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מוס שוקולד ברוטב מיסו. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס שוקולד:

לרוטב מיסו:

לעוגיות חמאה:

אופן ההכנה

מכינים מוס שוקולד:

1

שמים בקערה שני סוגי שוקולד. מביאים לרתיחה מיכל שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב.

2

מקציפים את המיכל השני של השמנת לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת השוקולד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מכינים רוטב מיסו:

3

מחממים את כל החומרים בסיר תוך כדי ערבוב עד שהמיסו נמס לחלוטין והתערובת אחידה. מצננים.

מכינים עוגיות חמאה:

4

מחממים תנור ל-170 מעלות.

5

מערבלים חמאה במיקסר עם וו גיטרה עד שהיא הופכת רכה. מוסיפים אבקת סוכר וקמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד ורך.

6

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 1/2 ס”מ ומניחים בתבנית תנור. מסירים את הנייר העליון.

7

אופים כ-15 דקות להזהבה ומצננים לחלוטין. שוברים את משטח העוגיות לחתיכות גסות.

מרכיבים את המנה:

8

יוצקים לצלחת עמוקה 3-2 כפות רוטב מיסו. מניחים מעל כף גדושה של מוס שוקולד ומפזרים שברי עוגיות חמאה.