יש לקחת בחשבון גם זמן צינון במקרר, בין שעתיים ליום.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט
אופן ההכנה
1
ממיסים שוקולד על בן מארי תוך כדי ערבוב.
2
מוסיפים חלב סויה או שמנת צמחית, מערבבים לאיחוד ומסירים מהכיריים. מצננים מעט.
3
מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב עד שהם נטמעים פנימה.
4
מקציפים חלבונים עם סוכר 8-6 דקות לקצף רך אך יציב. מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד ומעבירים לכלי הגשה מרכזי או ל-8 כלים אישיים.
5
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד יום.
6
לפני ההגשה מכסים בתותים.
הכנה מראש: כדי שהמוס יגיע לארוחה במיטבו, מכינים אותו לא יותר מיום לפני. הוא נשמר במקרר שלושה ימים.
הצעת הגשה: לביס מתוק וקליל מגישים תלוליות מוס בתוך כפות. מקררים את המוס בכלי מרכזי כמוסבר במתכון ויוצרים את המנות רק בסמוך להגשה.