מתכון

מופלטה מסורתית

המאכל שסביבו נולדה המימונה מוגש בכל חגיגה מסורתית של העדה, אבל מי אמר שהוא חייב להיות מתוק?

20,596 בשלנים התעניינו במתכון זה
מופלטה. צילום: shutterstock
מופלטה. צילום: shutterstock

טעמה הניטרלי של המופלטה מאפשר לשלב אותה גם במנה העיקרית כמצע לבשר, אבל אם אתם לא בעניין, אפשר להגיש אותה גם עם חמאה, ריבות ודבש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים קמח עם שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש. מוסיפים מלח ואת יתרת המים בהדרגה ולפי הצורך ולשים 5 דקות עד שמתקבל בצק יציב.

2

יוצרים כדורים בידיים משומנות ומניחים על מגש משומן. מתפיחים במקום חמים כחצי שעה.

3

מניחים כדור בצק על משטח משומן ומשטחים בידיים משומנות לעובי הכי דק שאפשר.

4

מחממים מחבת טפלון לא משומנת ומטגנים בה את המופלטה 2 דקות להזהבה. הופכים ומניחים על הצד ההפוך מופלטה חדשה. הופכים שוב וחוזר חלילה. מטגנים עד שכבר אי אפשר להפוך, מעבירים לצלחת ומתחילים מחדש. מגישים חם.