מתכון

מופלטה של קרין גורן

מופלטה קסומה לחגיגת המימונה: על המרקם הפריך אחראי השמן שעל משטח העבודה, ועל המתיקות - תערובת הדבש והחמאה בהגשה

350,655 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מופלטה. צילום: מיכל רביבו | סגנון והפקה: תמר איל-להב
מופלטה. צילום: מיכל רביבו | סגנון והפקה: תמר איל-להב

אחרי נסיונות וטעימות של 2 סוגי מופלטות נפוצים, הדבר האמיתי לחגיגות המימונה הוא ללא ספק ללא שמרים. מדובר בבצק פשוט מקמח ומים, שמותחים בידיים על משטח משומן, בטכניקה שמשתפרת עם הניסיון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד.

2

יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים 20 דקות בטמפרטורת החדר.

3

מחממים מחבת על להבה בינונית.

4

פותחים כל כדור בידיים (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה) על משטח משומן בנדיבות, בתנועות מריחה, עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).

5

מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), מציצים לראות מתי הוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.

6

מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.

7

כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה. מגישים עם דבש וחמאה, ולילדים - ממרח שוקולד.