מתכון

מושט בלאדי בתנור עם ערק וירקות צלויים

מנה עיקרית חגיגית למרכז השולחן

3,188 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
מושט בלאדי על האש
מושט בלאדי על האש

מושט בלאדי על האש
אביגיל: "הבילוי הכי כיפי של המשפחה שלנו הוא לצאת בשבת עם סירה, להפליג לאחד החופים הסודיים שרק המקומיים מכירים ולעשות פיקניק על המים. מה אוכלים? מושטים על האש כמובן."
שיטת ההכנה הפשוטה הזאת מתאימה רק למושטים מהכנרת: ממליחים ומפלפלים את הדגים היטב מבחוץ ומבפנים (אפשר גם לתבל בכמון) וממלאים את הבטן ברצועות בצל ועגבניות. יוצקים שמן לצלחת וטובלים בו את הדגים משני הצדדים. מניחים על רשת מנגל לוהטת ל-4-3 דקות. כשהעור בחלק התחתון מתנתק בקלות מהרשת הופכים וצולים 3-2 דקות מהצד השני. מגישים עם הרבה לימון.

מתכון על הדרך
קרם לבּנה ובורגול
ב"מגדלנה" מגישים אותו כחלק מהמזטים, אבל הוא גם נהדר כרוטב לדגים או לבשר: משרים 1/2 כוס בורגול דק ב-1/2 כוס מים עד שהמים נספגים. מערבבים עם 1/2 ק"ג לבנה (עם מרקם שמנתי וחשוב שלא תהיה חמוצה מדי). מוסיפים כף או יותר נענע קצוצה דק, כף (או לפי הטעם) פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק מאוד ומעט מלח. מערבבים היטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לירקות:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

‏יוצרים חריצי שתי וערב משני צידי הדג ומניחים בתבנית עם הירקות. מברישים בעראק, מתבלים במלח ופלפל ומושחים בנדיבות בשמן זית.

3

אופים 12-10 דקות. אין צורך להפוך. הדג מוכן כשבשרו (המבצבץ מבעד לחריצים שבעור) לבן ואטום. מגישים מייד עם פלחי לימון.