היתרון הממש גדול של המחית: אפשר לשחק עם המתכון הבסיסי לפי ההעדפות האישיות, למשל להכין קארי יותר אניסי עם חריפות מתונה ונוכחות מודגשת של למון גראס. שימו לב: כשממירים מחית קנויה במחית ביתית, בדרך כלל צריך להשתמש בכמות כפולה. שומרים במקפיא עד 3 חודשים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתערובת תבלינים
לממרח הסופי
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת כבדה עם שכבה דקיקה של שמן וצולים בצל, למון גראס, שום וג'ינג'ר כ-2 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהם מתחילים להיחרך.
2
מוסיפים 1/3 כוס מים, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-5 דקות נוספות עד שכל הנוזלים מתאדים. מסירים את המחבת מהכיריים.
3
קולים את התבלינים במחבת יבשה על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שהם מעלים ניחוח. טוחנים לאבקה במטחנת תבלינים או במכתש ועלי.
4
מעבירים את התבלינים הטחונים לבלנדר או למעבד מזון עם יתר החומרים וטוחנים למשחה. אם לא מגיעים למרקם משחתי, מוסיפים מעט מים.
5
מחלקים לשקיות או לקופסאות קטנות (4-2 כפות בכל שקית) ומקפיאים. הקארי נשמר בהקפאה עד 3 חודשים, במקרר 5-4 ימים.