מתכון

מחית קארי ירוקה ביתית

הצבע שלה יותר חום מירוק, והטעמים מעודנים ומורכבים בהרבה משל המחית הקנויה (והיא גם רעננה ממנה)

12,649 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מחית קארי ירוקה ביתית. צילום: shutterstock
מחית קארי ירוקה ביתית. צילום: shutterstock

היתרון הממש גדול של המחית: אפשר לשחק עם המתכון הבסיסי לפי ההעדפות האישיות, למשל להכין קארי יותר אניסי עם חריפות מתונה ונוכחות מודגשת של למון גראס. שימו לב: כשממירים מחית קנויה במחית ביתית, בדרך כלל צריך להשתמש בכמות כפולה. שומרים במקפיא עד 3 חודשים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת תבלינים

לממרח הסופי

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת כבדה עם שכבה דקיקה של שמן וצולים בצל, למון גראס, שום וג'ינג'ר כ-2 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהם מתחילים להיחרך.

2

מוסיפים 1/3 כוס מים, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-5 דקות נוספות עד שכל הנוזלים מתאדים. מסירים את המחבת מהכיריים.

3

קולים את התבלינים במחבת יבשה על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שהם מעלים ניחוח. טוחנים לאבקה במטחנת תבלינים או במכתש ועלי.

4

מעבירים את התבלינים הטחונים לבלנדר או למעבד מזון עם יתר החומרים וטוחנים למשחה. אם לא מגיעים למרקם משחתי, מוסיפים מעט מים.

5

מחלקים לשקיות או לקופסאות קטנות (4-2 כפות בכל שקית) ומקפיאים. הקארי נשמר בהקפאה עד 3 חודשים, במקרר 5-4 ימים.