מתכון

מטבל פולי סויה

הרוטב המיוחד הזה מלווה בדרך כלל ספרינג רולס וכל מה שנצלה על הגריל. הוא יכול גם להתאים כמרינדה לעוף לפני צלייה בתנור

ספטמבר 2021
מטבל פולי סויה. צילום: shutterstock
מטבל פולי סויה. צילום: shutterstock

רוטב פולי סויה זה לא רוטב הסויה המּוכר, אלא רוטב סמיך, חלק או עם פולי סויה שלמים, שנמכר בבקבוקים (כמו של רוטב צ‘ילי מתוק) או בצנצנות. כדי להוסיף על הבלבול, לפעמים הוא נקרא באנגלית sauce ולפעמים paste .יש לו טעם ייחודי וחזק, ומשתמשים בו בצמצום. אם לא מוצאים רוטב פולי סויה חלק, קונים את הסוג עם הפולים השלמים וטוחנים במעבד מזון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים חומץ אורז ושאלוט בסיר קטן ומצמצמים על להבה נמוכה עד שהחומץ מתאדה כמעט לגמרי.

2

מוסיפים קרם קוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים רוטב פולי סויה ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים צ‘ילי וסוכר ומבשלים 2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מצננים.

3

מפזרים על הרוטב בוטנים קלויים ומגישים מייד.