רוטב פולי סויה זה לא רוטב הסויה המּוכר, אלא רוטב סמיך, חלק או עם פולי סויה שלמים, שנמכר בבקבוקים (כמו של רוטב צ‘ילי מתוק) או בצנצנות. כדי להוסיף על הבלבול, לפעמים הוא נקרא באנגלית sauce ולפעמים paste .יש לו טעם ייחודי וחזק, ומשתמשים בו בצמצום. אם לא מוצאים רוטב פולי סויה חלק, קונים את הסוג עם הפולים השלמים וטוחנים במעבד מזון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים חומץ אורז ושאלוט בסיר קטן ומצמצמים על להבה נמוכה עד שהחומץ מתאדה כמעט לגמרי.
2
מוסיפים קרם קוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים רוטב פולי סויה ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים צ‘ילי וסוכר ומבשלים 2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מצננים.
3
מפזרים על הרוטב בוטנים קלויים ומגישים מייד.