מתכון

מידורי לוקוס

מורחים מעט ווסאבי על האצה ומסדרים מעליו במרכז האצה את הדג, הבצל, המלפפון והאספרגוס.

4,431 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מידורי לוקוס של שף יאמה סאן. צילום וסטיילינג: דרור עינב
מידורי לוקוס של שף יאמה סאן. צילום וסטיילינג: דרור עינב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לאספרגוס

1

מכניסים את האספרגוס לסיר עם מים רותחים למשך 2 דקות ומוציאים לקערת מי קרח ל-2 דקות נוספות, להפסקת הבישול. מוציאים וחותכים לרצועות של 20 גר'.

להרכבת המנה

2

מניחים אצת סושי על מחצלת לגלגול ומשטחים עליה את האורז בשכבה אחידה לכל אורך האצה. מהדקים היטב והופכים את האצה כך שהאורז יפנה כלפי מטה.

3

מורחים מעט ווסאבי על האצה ומסדרים מעליו במרכז האצה את הדג, הבצל, המלפפון והאספרגוס. מגלגלים לרול.

להגשה

4

פורסים את הרול ל-6-8 חתיכות ומגישים עם סויה, ספייסי מיונז, ווסאבי, וג'ינג'ר כבוש.