מתכון

רסק עגבניות – מיית בנדורה

שפית נוף עתאמנה אסמעיל מלמדת איך להכין רסק עגבניות קלאסי שיכול ללכת עם כל מנה עיקרית

5,183 בשלנים התעניינו במתכון זה
מיית בנדורה - רסק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב
מיית בנדורה - רסק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרסקים את העגבניות בידיים או בעזרת מעבד מזון. מסננים את העגבניות המרוסקות מזרעים וקליפות ומעבירים לסיר גדול. מציבים את הסיר על מדורה (או על אש בינונית) ומבשלים כ־6 שעות תוך כדי ערבוב מדי פעם. לקראת הסוף, כשהרסק מסמיך, מקטינים את האש וממשיכים בבישול עדין. מתבלים במלח ומצננים. מעבירים לצנצנות, יוצקים שכבת שמן זית מעל ואוטמים.