כשיש ארטישוק סגול קטן, טרי וצעיר – כדאי לאכול אותו בשלמותו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־170 מעלות. קולים את פרוסות הלחם 7־8 דקות ומוציאים מהתנור. מעלים את טמפרטורת התנור ל־180 מעלות. מפוררים את הלחם לפירורים גסים .
2
מערבבים שום, צלפים, פלפל ירוק, פטרוזיליה, לימון כבוש, מלח, פלפל ושמן זית בקערית עד לקבלת ממרח אחיד.
3
מניחים את הארטישוקים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותם בממרח ומפזרים מעל את פירורי הלחם. אופים 8־10 דקות עד שהארטישוקים מזהיבים.