מתכון

מיני ארטישוק צלוי בשמן זית עם צלפים

צלייה קצרה בממרח חמצמץ עם פירורי לחם פריכים תיצור ביס מושלם

3,566 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מיני ארטישוק צלוי בשמן זית עם צלפים, לימון ופירורי לחם של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
מיני ארטישוק צלוי בשמן זית עם צלפים, לימון ופירורי לחם של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

כשיש ארטישוק סגול קטן, טרי וצעיר – כדאי לאכול אותו בשלמותו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. קולים את פרוסות הלחם 7־8 דקות ומוציאים מהתנור. מעלים את טמפרטורת התנור ל־180 מעלות. מפוררים את הלחם לפירורים גסים .

2

מערבבים שום, צלפים, פלפל ירוק, פטרוזיליה, לימון כבוש, מלח, פלפל ושמן זית בקערית עד לקבלת ממרח אחיד.

3

מניחים את הארטישוקים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותם בממרח ומפזרים מעל את פירורי הלחם. אופים 8־10 דקות עד שהארטישוקים מזהיבים.