הפנקייק האלו יציבים מהרגיל אבל גם רכים ונימוחים ומתאימים לארוחת בוקר או ערב. אפשר להגיש אותם עם מייפל ופירות טריים כמקובל, או עם ירקות ויוגורט בגרסה מלוחה. הבת שלי אוהבת להתייחס אליהם כאל דגני בוקר ואוכלת אותם בקערית חלב.
הכנה מראש והקפאה: כדי לקצר תהליכים משתמשים בבטטות אפויות מראש. הפנקייקס נשמרים בקופסה אטומה במקרר עד שלושה ימים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מקלפים בטטה וטוחנים במעבד מזון למחית. מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים, שקדים טחונים, חלב שקדים, מלח ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה.
2
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע - הימנעו מערבוב יתר, הוא יהפוך את הפנקייקס לקשים.
3
מחממים מחבת עם תחתית מונעת הדבקה מעל להבה בינונית. ממלאים שק זילוף בתערובת וגוזרים פתח קטנטן בקצה. משמנים את המחבת החמה במעט שמן זית או קוקוס ומזלפים פנימה תלוליות קטנות בקוטר 1 ס"מ. מטגנים עד שפני הפנקייק אטומים ומתמלאים בועות, הופכים בעזרת מרית ומטגנים את הצד השני להשחמה. מגישים עם יוגורט עיזים, ירקות ושמן זית או עם פירות טריים חתוכים.