החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ פטל:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מערבבים כוס אחת מחלב העזים עם הקורנפלור (ללא חימום) עד שהקורנפלור מתמוסס בחלב.
2
מביאים לרתיחה את יתר החלב עם הסוכר ותמצית הוניל.
3
מוסיפים לחלב הרותח את תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך כדי ערבוב שתיים שלוש דקות, רק עד שהתערובת מסמיכה (מגיעה למרקם של טחינה סמיכה) והופכת מעט קשה לערבוב. מורידים מיד מהכיריים.
4
יוצקים את המלבי לתבנית או לכלים אישיים ומצננים. מעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות להתייצבות.
מכינים את הסירופ:
5
מבשלים את הפטל עם הסוכר והמים עד שהנוזל מגיע לרתיחה והסוכר נמס כולו. טוחנים, מסננים ומצננים.
6
מגישים את המלבי עם סירופ, שברי פיסטוק, קוקוס ועלי ורדים.
גיוון: למרקם קרמי במיוחד מוסיפים לכל ליטר חלב 1 מיכל שמנת מתוקה בשלב הרתחת החלב.