הסירופ מקבל גון אדום–סגול יפהפה בזכות הסלק, והקרם נצבע בצהוב–כתום מקסים בזכות שורש כורכום, שגם משאיל למלבי קצת מהארומות החריפות שלו. מכינים כמה שעות מראש מכיוון שהמלבי והסירופ צריכים להצטנן לפני ההגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ
להגשה
אופן ההכנה
1
מבשלים כורכום, שמנת, חלב וסוכר בסיר קטן מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסננים ומחזירים לסיר. טורפים קורנפלור ומים לקבלת עיסה חלקה, מוסיפים לסיר וטורפים לאיחוד. ממשיכים לערבב בעזרת מטרפה או כף עץ עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומבעבעת. מעבירים לכלים, מצננים ומעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות.
מכינים את הסירופ
2
מניחים בסיר את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 5 דקות, מסננים ומחזירים לסיר לצמצום של כמה דקות עד שהסירופ מסמיך. מצננים, מעבירים לקופסה אטומה ומצננים במקרר שעתיים לפחות.
מגישים
3
מחלצים את המלבי לצלחות הגשה, יוצקים מעל את סירופ הסלק ובוזקים קוקוס.