מתכון

מלבי של "האחים"

מרקם רך וקטיפתי המזכיר פנקוטה, לצד טעם אותנטי של המלבי המקורי

13,184 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
מלבי של “האחים”. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
מלבי של “האחים”. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

את סירופ הוורדים מחליף גרנדין, שמוסיף צבע אדום בוהק וטעם נהדר של רימונים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

פיסטוקים מקורמלים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המלבי

1

מניחים עלי ג'לטין בקערית עם מים לכיסוי למשך 5 דקות עד שהעלים רכים.

2

שמים בסיר שמנת מתוקה, חלב, סוכר ומי ורדים, מביאים לרתיחה ובוחשים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.

3

סוחטים את עלי הג’לטין, מוסיפים לסיר ובוחשים במרץ עד שהג'לטין נמס.

4

מסננים דרך מסננת דקה ומוזגים לכלי הגשה. מקררים 4 שעות לפחות עד שהמלבי מתייצב.

מכינים את הפיסטוקים

5

ממיסים סוכר בסיר קטן עם מים ומבשלים כ-7-5 דקות עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

6

מוסיפים פיסטוקים ומערבבים עד שהפיסטוקים מצופים לגמרי בקרמל.

7

משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (או על משטח משומן) ומצננים לטמפ' החדר

8

מרסקים לפירורים גסים במעבד מזון בפולסים או במכתש ועלי. במהלך הריסוק אפשר להוסיף מעט הל טחון. שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר.

לפני ההגשה

9

יוצקים סירופ רימונים (גרנדין) ומפזרים פיסטוקים מקורמלים וקוקוס מגורר.