מתכון

עוגיות קשקבל

עוגיות נפלאות וקצת אחרות. מתכון של שף קונדיטור בן עמי ברתיני שביט מתוך הספר "מתוק מהחיים"

6,311 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים במיקסר את החמאה, המלח והביצים לתערובת אוורירית.

2

מחליפים את ראש המקצף לוו גיטרה. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת גבינת הקשקבל ומעבדים עד לכדי איחוד.

3

מוסיפים את הקמח ומעבדים קצרות, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק דביק ולא מתגבש, מוסיפים כף קמח. אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים.

4

מחלקים את הבצק ל-2 ומגלגלים כל חלק לגליל בעובי של כ-4 ס"מ. מעצבים 4 דפנות בעזרת 2 סרגלים ופלטות, או לחילופין מעצבים בידיים למראה ביתי יותר.

5

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים, או למקפיא ל-15 דקות.

6

פורסים את הבצק לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ (אם הבצק מתחמם ומאבד צורה מעבירים למקפיא לכמה דקות, להתייצבות). מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ושומרים בכלי סגור.