מבשלים את עלי המלוחייה שלמים (וכך המרקם הרירי כמעט לא מורגש), מוסיפים שפע שמן זית ופלפל חריף ומקבלים תוספת נהדרת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מפרידים את עלי המלוחייה מהגבעולים, משרים בקערה עם מים לכמה דקות, מסננים ומייבשים על מגבת.
2
מחממים שמן זית במחבת רחבה או בסיר רחב ומטגנים בצלים על אש בינונית כ־5 דקות עד שהם מזהיבים.
3
מוסיפים פלפל חריף ושום וממשיכים לטגן כחצי דקה. מוסיפים עגבניות ומבשלים כ־5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים ציר ועלי מלוחייה, מתבלים במלח ופלפל, מקטינים את האש ומבשלים כ־10 דקות עד שרוב הציר מתאדה.
4
מעבירים לצלחת הגשה, סוחטים מעל לימון ומגררים את קליפת הלימון מעל.