מתכון

בייבי מלפפונים וזוקיני צרובים עם רכז רימונים

מלפפונים חמים? למה לא בעצם. נסו לטגן אותם קלות במחבת ואז להוסיף אותם לכל מיני מוקפצים - תקבלו מעדן

דצמבר 2018
בייבי מלפפונים וזוקיני צרובים עם רכז רימונים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
בייבי מלפפונים וזוקיני צרובים עם רכז רימונים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

"בסצ'ואן טעמתי לראשונה מלפפונים שהוקפצו בווק עם רוטב חריף – זה היה די נורא, אבל נדלקתי על הרעיון של מלפפונים חמים, ומאז אני מוסיף מלפפונים לכל מיני מוקפצים. הטיגון מעניק להם טקסטורה מהממת ונעימה".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים פלפלים ירוקים חריפים בשמן עמוק. מוציאים, מניחים על נייר סופג ושומרים בצד. 

2

מחממים מעט שמן זית במחבת ברזל. מטגנים בייבי מלפפונים ובייבי זוקיני (שלמים) על אש גדולה תוך כדי ניעור המחבת כ־2 דקות. Ž

3

מניחים את המלפפונים, הזוקיני והפלפלים בצלחות הגשה, מניחים מעל גבינה בולגרית ומוזגים יוגורט. מזלפים רכז רימונים ומעט שמן זית.

*לגרסה טבעונית: מוותרים על הגבינה והיוגורט.