"בסצ'ואן טעמתי לראשונה מלפפונים שהוקפצו בווק עם רוטב חריף – זה היה די נורא, אבל נדלקתי על הרעיון של מלפפונים חמים, ומאז אני מוסיף מלפפונים לכל מיני מוקפצים. הטיגון מעניק להם טקסטורה מהממת ונעימה".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים פלפלים ירוקים חריפים בשמן עמוק. מוציאים, מניחים על נייר סופג ושומרים בצד.
2
מחממים מעט שמן זית במחבת ברזל. מטגנים בייבי מלפפונים ובייבי זוקיני (שלמים) על אש גדולה תוך כדי ניעור המחבת כ־2 דקות.
3
מניחים את המלפפונים, הזוקיני והפלפלים בצלחות הגשה, מניחים מעל גבינה בולגרית ומוזגים יוגורט. מזלפים רכז רימונים ומעט שמן זית.
*לגרסה טבעונית: מוותרים על הגבינה והיוגורט.