מתכון

טירוֹקַפטֶרי: ממרח גבינה ופלפלים חריף

השף אליאב גולדנברג מכין ממרח פלפלים יווני בטעמי חופשת קיץ

5,775 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
טירוקפטרי - ממרח גבינה ופלפלים חריף של שף אליאב גולדנברג. צילום: שרית גופן
טירוקפטרי - ממרח גבינה ופלפלים חריף של שף אליאב גולדנברג. צילום: שרית גופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

שורפים את הפלפלים המתוקים והחריפים על להבה גלויה (מעל רשת מתכת על הכיריים, או על גריל) עד שהם משחירים מכל הצדדים. מכניסים את הפלפלים לתוך שקית ניילון, סוגרים את השקית ומניחים לפלפלים להתקרר מעט.

2

מסירים את הקליפות מהפלפלים וחותכים אותם גס.

3

מעבירים למעבד מזון את הפלפלים, השום והגבינה, ומעבדים לקרם חלק. תוך כדי פעולת המעבד, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ומתבלים במעט מלח ובפלפל.

להגשה

4

מעבירים את הממרח לצלחת, מפוררים מעליו עוד מעט גבינת פטה, מוסיפים בצל ירוק קצוץ ושמן זית, ומגישים.