מתכון

ממרח פלפלים

ממרח טעים בצורה יוצאת דופן שתמיד טוב שיש בבית

22,048 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
ממרח פלפלים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
ממרח פלפלים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

הוא מצטיין כטופינג לברוסקטה, רוטב לפסטה, או לירקות צלוייםֿ, הוא מעשיר מליות של מאפי גבינה ואחלה מרינדה לעוף או דג לפני הצלייה.

צנצנת כ־400 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. קוטמים את ראשי הפלפלים ונפטרים מהגרעינים. צולים בתנור כ־35 דקות עד שהקליפות שחומות וחרוכות. מעבירים לקופסה אטומה ומשהים ל־10 דקות לפחות. קולפים את הפלפלים.

2

מניחים את בשר הפלפלים במעבד מזון מוסיפים את יתר החומרים למעט השמן וטוחנים למחית גסה. מוסיפים שמן באיטיות ותוך עיבוד רק עד לקבלת מרקם של טחינה סמיכה מאוד (זה כיף שהשקדים עדיין מעט מורגשים). מגישים על ברוסקטה דקה.