הוא מצטיין כטופינג לברוסקטה, רוטב לפסטה, או לירקות צלוייםֿ, הוא מעשיר מליות של מאפי גבינה ואחלה מרינדה לעוף או דג לפני הצלייה.
צנצנת כ־400 מ"ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות. קוטמים את ראשי הפלפלים ונפטרים מהגרעינים. צולים בתנור כ־35 דקות עד שהקליפות שחומות וחרוכות. מעבירים לקופסה אטומה ומשהים ל־10 דקות לפחות. קולפים את הפלפלים.
2
מניחים את בשר הפלפלים במעבד מזון מוסיפים את יתר החומרים למעט השמן וטוחנים למחית גסה. מוסיפים שמן באיטיות ותוך עיבוד רק עד לקבלת מרקם של טחינה סמיכה מאוד (זה כיף שהשקדים עדיין מעט מורגשים). מגישים על ברוסקטה דקה.