מתכון

ממתק חלת דבש

דבש אמנם אינו חלק מן המתכון, אבל הוספת אבקת סודה לשתייה בסיום הבישול מעניקה לממתק מראה של חלת דבש

4,524 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
ממתק חלת דבש. צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
ממתק חלת דבש. צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין

נפלא כקינוח בפני עצמו או כקישוט לגלידה, סלט פירות או עוגה. להכנת המתכון הצטיידו בתבנית בגודל 27×21 ס"מ.

לפני שמתחילים
לממתקים יצא שם של מתכונים מאתגרים שדורשים ניסיון, זריזות ידיים וציוד אקזוטי. המתכון הזה מעיד שזה לא מדויק. אין צורך בציוד מיוחד מלבד משקל (שוודאי יש לכם במטבח) ומדחום סוכר (שאם אין לכם – הגיע הזמן שתקנו, בעיקר אם אתם אוהבים להכין ריבות בבית). גם משטח סיליקון לא יזיק. הכי חשוב להיות מסודרים – לקרוא ולהבין עד הסוף את המתכון לפני שמתחילים בעבודה ואז להכין את כל המצרכים שקולים מראש, כי בעבודה עם סוכר ודבש אין זמן להתמהמה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מחממים סוכר, גלוקוזה ומים בסיר גדול. מערבבים כל הזמן בעזרת מרית עמידה בחום. מפסיקים לערבב כשהתערובת מגיעה לרתיחה.

3

מנמיכים את הלהבה ומבשלים את התערובת כ-10 דקות עד לטמפרטורה של 145 מעלות במדחום הסוכר. נזהרים מקרמול יתר: מחכים דקה מהרגע שהתערובת מתחילה לקבל גוון ענברי בדפנות ואז מבשלים עוד דקה. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב. בשלב זה התערובת מתחילה לתפוח. מעבירים אותה מייד לתבנית ומניחים ל-30 דקות להתייצבות.

4

שוברים את הממתק לחתיכות בגודל הרצוי ומאחסנים בכלי אטום ללחות.