החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
רוטב
1
מחממים סיר שטוח, מוסיפים שמן זית, שום פרוס וגבעולי מנגולד ומטגנים כ-8 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על להבה נמוכה עם קורט מלח ופלפל שחור גרוס.
עלי מנגולד
2
בסיר נוסף מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח, ומכינים בצד קערה עם מי קרח. כשהמים רותחים מכניסים את עלי המנגולד לכ-2 דקות ומוציאים מיד למי הקרח להפסקת הבישול. פורשים את העלים על מסננת לייבוש.
מלית
3
טוחנים במטחנת בשר את הבשר, השומן, הפטרוזיליה, ½ כפית מלח, ¼ כפית פלפל והבצל. מערבבים את הבשר הטחון עם האורז, הביצים והצנוברים. לשים לקבלת תערובת יציבה.
4
פורשים כל עלה מנגולד שהתייבש על משטח עבודה, שמים כמות יפה של מלית במרכז העלה, מקפלים את צדי העלה על המלית, מגלגלים ומהדקים.
5
מסדרים את העלים בסיר. יוצקים את רוטב העגבניות מעל ומבשלים כ-20 דקות.