מתכון

מנגולד ממולא בבשר טלה ואורז עם צנוברים

אסף שנער ממלא עלי סלק בבשר טלה עם אורז וצנבורים שמוסיפים פריכות

14,491 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
מנגולד ממולא בבשר טלה ואורז עם צנוברים של שף אסף שנער. צילום : אפיק גבאי
מנגולד ממולא בבשר טלה ואורז עם צנוברים של שף אסף שנער. צילום : אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

רוטב

1

מחממים סיר שטוח, מוסיפים שמן זית, שום פרוס וגבעולי מנגולד ומטגנים כ-8 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על להבה נמוכה עם קורט מלח ופלפל שחור גרוס.

עלי מנגולד

2

בסיר נוסף מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח, ומכינים בצד קערה עם מי קרח. כשהמים רותחים מכניסים את עלי המנגולד לכ-2 דקות ומוציאים מיד למי הקרח להפסקת הבישול. פורשים את העלים על מסננת לייבוש.

מלית

3

טוחנים במטחנת בשר את הבשר, השומן, הפטרוזיליה, ½ כפית מלח, ¼ כפית פלפל והבצל. מערבבים את הבשר הטחון עם האורז, הביצים והצנוברים. לשים לקבלת תערובת יציבה.

4

פורשים כל עלה מנגולד שהתייבש על משטח עבודה, שמים כמות יפה של מלית במרכז העלה, מקפלים את צדי העלה על המלית, מגלגלים ומהדקים.

5

מסדרים את העלים בסיר. יוצקים את רוטב העגבניות מעל ומבשלים כ-20 דקות.