מתכון שנולד בהשראת סלט מנגולד מרוקאי עם פלפלים, שמוגש כמאזה. הטעמים אמנם השתנו וקיבלו טוויסט אסיאתי חמוץ-מתוק-חריף, אבל את הסלט הזה עדיין אפשר להגיש כפתיח לארוחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים ווק עם שמן ומקפיצים בצל ושום במשך 2 דקות. מוסיפים צ'ילי, עגבניות מיובשות ומעט מלח ומקפיצים 2 דקות נוספות. מוסיפים מנגולד וקליפת לימון ומקפיצים יחד כ- 2 דקות עד שהעלים מאבדים מנפחם.
2
מוסיפים מים ומירין ומבשלים על להבה נמוכה כ- 8 דקות עד שגוון העלים נעשה ירוק כהה.
3
מסירים מהכיריים, מוסיפים חומץ ומערבבים. זורים אגוזים ומגישים.
לבלוג של זהר לוסטיגר בשן