מתכון

מנגולד עם עגבניות מיובשות

כיף לאכול אותו על פרוסת חלה או על ברוסקטה וגם כתוספת ליד אורז

3,937 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מנגולד. צילום: shutterstock
מנגולד. צילום: shutterstock

מתכון שנולד בהשראת סלט מנגולד מרוקאי עם פלפלים, שמוגש כמאזה. הטעמים אמנם השתנו וקיבלו טוויסט אסיאתי חמוץ-מתוק-חריף, אבל את הסלט הזה עדיין אפשר להגיש כפתיח לארוחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים ווק עם שמן ומקפיצים בצל ושום במשך 2 דקות. מוסיפים צ'ילי, עגבניות מיובשות ומעט מלח ומקפיצים 2 דקות נוספות. מוסיפים מנגולד וקליפת לימון ומקפיצים יחד כ- 2 דקות עד שהעלים מאבדים מנפחם.

2

מוסיפים מים ומירין ומבשלים על להבה נמוכה כ- 8 דקות עד שגוון העלים נעשה ירוק כהה.

3

מסירים מהכיריים, מוסיפים חומץ ומערבבים. זורים אגוזים ומגישים.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן