את ההשראה למנה הזו, כמו להרבה מנות אחרות, שאבתי מביקוריי בשוק עכו ובשוק של כפר יאסיף. השידוך עם פירות הים הטריים יצא מעולה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פיתות
לטופינג:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור לחום המקסימלי. אם יש לכם טאבון - מלהיטים אותו.
2
מערבבים את מרכיבי בצק הפיתות עד שהוא יציב ואחיד. מתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח. מרדדים לעיגולים בקוטר 35 ס״מ.
3
בינתיים, קולים את העגבניות בתנור לוהט עד שהן רכות, קולפים אותן ופורסים גס.
4
מערבבים את הזעתר, השומשום ושמן הזית עד קבלת מרקם משחתי.
5
מושחים את עיגולי הבצק בתערובת הזעתר ומפזרים את התרד, העגבניות הצלויות ופירות הים.
6
אופים את המנקושה בתנור אבן, בטאבון או בתנור ביתי לוהט עד שהיא משחימה.