מתכון

מנקושה – פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים

ראיתי את הפיתות עם הזעתר והתחשק לי להתייחס אליהן כמו בצק של פיצה

3,109 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מנקושה - פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר
מנקושה - פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר

את ההשראה למנה הזו, כמו להרבה מנות אחרות, שאבתי מביקוריי בשוק עכו ובשוק של כפר יאסיף. השידוך עם פירות הים הטריים יצא מעולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פיתות

לטופינג:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום המקסימלי. אם יש לכם טאבון - מלהיטים אותו.

2

מערבבים את מרכיבי בצק הפיתות עד שהוא יציב ואחיד. מתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח. מרדדים לעיגולים בקוטר 35 ס״מ.

3

בינתיים, קולים את העגבניות בתנור לוהט עד שהן רכות, קולפים אותן ופורסים גס.

4

מערבבים את הזעתר, השומשום ושמן הזית עד קבלת מרקם משחתי.

5

מושחים את עיגולי הבצק בתערובת הזעתר ומפזרים את התרד, העגבניות הצלויות ופירות הים.

6

אופים את המנקושה בתנור אבן, בטאבון או בתנור ביתי לוהט עד שהיא משחימה.