מתכון

מסבחה מש

במקום החומוס המסורתי, נסו להכין מסבחה משעועית מש עם שפע של טעמים ומרקמים

7,863 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מסבחה מש של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מסבחה מש של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אם יש זמן, אנחנו מעדיפות להנביט את המש. זה מוסיף טעמים רעננים, הופך את השעועית לנוחה יותר לעיכול ומעצים את ערכה הבריאותי. המסבחה הזו הרבה יותר מעניינת כשיש בה משחקי מרקמים, אז הקפידו לא לעבד אותה יותר מדי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים מש בשפע מים למשך 6־8 שעות, מסננים ושוטפים מעט. אם רוצים להנביט, משאירים את המש במסננת, מכסים במגבת לחה ומניחים ל־24 שעות במקום מוצל (מדי פעם יוצקים מעט מים על המגבת).

2

מטגנים כרישה במחבת עם שמן זית על להבה גבוהה ותוך כדי ערבוב כ־3 דקות עד שהיא הופכת שקופה. מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים תוך ערבוב עוד כ־10 דקות עד שהכרישה משחימה ומתחילה להתקרמל.

3

מבשלים את המש בשפע מים 15־20 דקות או עד לריכוך. אם משתמשים בשעועית מונבטת, מביאים לרתיחה ומסירים מיד מהאש. מסננים.

4

מעבירים למעבד מזון את המש, הכרישה המטוגנת ויתר החומרים למעט מים והשמן לכיסוי. טוחנים בכמה פולסים למשחה במרקם גס. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי עיבוד רק עד שמגיעים למרקם הרצוי.

5

מעבירים לכלי אחסון ויוצקים מעל שמן זית עד שפת הכלי. שומרים עד 5 ימים במקרר.

6

מוציאים את המסבחה מהמקרר כ־20 דקות לפני ההגשה, מסדרים על צלחת ומניחים מעל עלים של עשבי תיבול ופיסטוקים.