מתכון

מסחאן דג

הפוקאצ'ה מצליחה לספוג את הטעמים שנחים עליה בצורה אופטימלית ומצד שני שומרת על המרקם שלה בלי להתפרק

13,259 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מסחאן דג של יובל אלחדף. צילום: דניאל לילה. סטיילינג : אוריה גבע
מסחאן דג של יובל אלחדף. צילום: דניאל לילה. סטיילינג : אוריה גבע

המסחאן המסורתי הוא אחד מאבות הטיפוס של ארוחות בבצק במטבח המקומי. הפיתה שבתחתית היא גם כלי הגשה, גם סוג של סכו"ם וגם חלק חשוב מכל ביס ומהטעם הסופי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פוקאצ'ה

למלית

לסלט עשבים להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח ו- 3/4 מכמות המים ( 300 מ"ל) בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כדקה עד שהמים נטמעים בקמח ומתקבלת עיסה אחידה. עוצרים את פעולת המיקסר, מכסים את הקערה במגבת ומשהים ל- 20 דקות (במהלכן העיסה תתגבש לבצק רך מאוד).

2

מוסיפים שמרים ומלח ולשים במהירות בינונית 5-4 דקות עד שבצק מוצק נאסף סביב וו הלישה. מוסיפים את יתרת המים ( 100 מ"ל) בהדרגה ובאיטיות תוך כדי לישה במהירות בינונית כ- 3 דקות עד שהמים נטמעים בבצק והוא אחיד, חלק ומבריק. מאטים את מהירות הלישה, מוסיפים שמן זית ולשים כ- 2 דקות עד שהשמן נטמע בבצק.

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומניחים לשעה עד שהבצק מתרומם.

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, רצוי בעזרת קלף(הבצק מעט רך). מקמחים את פני הבצק וטופחים עליו מעט כדי להוציא מתוכו את האוויר. מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים במשקל כ- 250 גרם האחד ובגודל תפוז גדול. מניחים אותם במרווחים על המשטח, מכסים ביריעת ניילון (כמו שמיכה מעל כולם) ומניחים ל- 30 דקות עד שהם מעט תופחים והופכים לאווריריים ורכים יותר למגע.

מכינים את המלית

5

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל כ- 10 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהוא שחום ומעט פריך. מצננים, מוסיפים סומאק, מערבבים ושומרים בצד.

6

מחממים מחבת יבשה בעלת תחתית עבה וקולים צנוברים כ- 3 דקות. מעבירים לקערה רחבה.

7

מערבבים בעדינות את הצנוברים עם הדג והבצל המטוגן. מוסיפים תבלינים ומערבבים.

מרכיבים ואופים

8

מחממים תנור ל- 250 מעלות במצב טורבו. מניחים בתחתית התנור אבן אפייה. אם אין, מניחים במרכז התנור תבנית הפוכה ומלהיטים אותה.

9

מניחים כדור בצק על משטח עבודה מקומח, מקמחים מעט את חלקו העליון ובעזרת האצבעות מועכים את מרכז הכדור תוך שמירה על שוליים מוגבהים ברוחב 1 ס"מ וגובה כ- 1 ס"מ. מרימים את עיגול הבצק ממשטח העבודה ומרחיבים אותו תוך מתיחה עדינה ובלי לפגוע בשוליים המוגבהים, עד שהוא מגיע לקוטר 20 ס"מ ונוצרת מעין פיתה עם שוליים. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק. מניחים את העיגולים שנוצרו על מרדה מקומח קלות או על פלייסמט קשיח מרופד בנייר אפייה.

10

מניחים במרכז כל עיגול בצק שכבה אחידה של מלית דג ובצל בגובה קצת יותר מ- 1/2 ס"מ.

11

אופים 10 דקות עד שפני הבצק מזהיבים והדג נאטם.

12

בזמן שהמסחאן נאפה מכינים סלט עשבים: מערבבים את כל החומרים בקערית.

13

מוציאים את מאפי המסחאן מהתנור, מפזרים עליהם סלט עשבים ומגישים מייד.