מתכון

מעדן חלה מתוקה עם ריקוטה

בהשראת הלחם המתוק של האיטלקים, הכנו קינוח זריז על בסיס ריקוטה וחלה

1,000 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מעדן חלה מתוקה עם ריקוטה. צילום: shutterstock
מעדן חלה מתוקה עם ריקוטה. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר, קליפת תפוז ומיץ לימון לקבלת קרם חלק.

2

חותכים את הקרום מכל פרוסת חלה ומקפידים שכל הפרוסות יהיו באותו גודל. מורחים על הפרוסה שכבת קרם בעובי של כ 1/2- ס”מ, מניחים עוד פרוסת חלה מורחים קרם וממשיכים עד שנוצר מגדל משלוש פרוסות לחם. מסיימים עם קרם ריקוטה. מניחים על המגדל 4 פלחי פרי בצורה סימטרית ונועצים בכל אחד קיסם, כך שיחדור לכל עומק המגדל.

3

חותכים את המגדל לארבע מנות ביס בעזרת סכין חד, כשבמרכזה של כל מנה — קיסם, שבעזרתו גם אוכלים את החטיף המתוק הזה.