מתכון

מעורב דגים על הפלנצ'ה בטחינת שום וראס אל חנות

מגישים את המעורב בצלחת עמוקה על גבי פיתה דרוזית

4,608 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מעורב דגים על הפלנצ'ה בטחינת שום וראס אל חנות של שף גילי בן משה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: נועה קנריק
מעורב דגים על הפלנצ'ה בטחינת שום וראס אל חנות של שף גילי בן משה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: נועה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינת שום

להגשה

אופן ההכנה

1

חותכים את הדגים לקוביות של 1 ס"מ, מניחים בקערה ומוסיפים את הבצלים, הפלפל החריף, שמן הזית והתבלינים. מניחים לחצי שעה כדי שהדגים יספחו היטב את טעמי התיבול.

2

מניחים על מנגל מחבת טפלון ומחממים אותה, כמעין פלנצ'ה. יוצקים מעט שמן זית למחבת ומטגנים בה את הדגים. מערבבים בעדינות מדי פעם כדי שקוביות הדגים לא יידבקו למחבת ולא יתפרקו.

לטחינה

3

מערבבים היטב את כל מרכיבי הטחינה ומתקנים את התיבול לפי הצורך.

להגשה

4

מגישים את המעורב בצלחת עמוקה על גבי פיתת שרק (פיתה דרוזית). מזלפים מעל את הטחינה.