מתכון

מקלות זיתים וגבינה של "לחמים"

הגרסה הביתית לאחד המאפים המבוקשים במאפייה התל אביבית

72,044 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מקלות זיתים וגבינה של "לחמים". צילום: דניאל לילה
מקלות זיתים וגבינה של "לחמים". צילום: דניאל לילה

אורי שפט, האופה הראשי והבעלים של “לחמים”, מביא את הגרסה הביתית לאחד הפריטים המבוקשים במאפייה התל אביבית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתוספות:

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערת מיקסר, מפוררים פנימה את השמרים ומערבלים. מוסיפים קמחים, מערבלים ומוסיפים מלח ושמן. מערבלים לאיחוד החומרים לבצק.

2

לשים את הבצק כ-10 דקות.

3

מערבבים זיתים, גבינה, שום וקמח דורום.

4

מוסיפים את תערובת הזיתים והגבינה לבצק. הכי נוח לשלב אותם על ידי חיתוך הבצק תוך כדי החדרתם לבצק.

5

יוצרים כדור ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה ראשונה של כ-20 דקות.

6

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ועובי 4-3 ס”מ. חותכים לרצועות ומניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה.

7

מתפיחים עוד כ-30 דקות.

8

מחממים תנור ל-200 מעלות.

9

אופים 15 דקות, או עד שהמקלות זהובים.


לחמים [חשמונאים 99 תל אביב, טל’ 03-5618111]