החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה וציפוי
אופן ההכנה
1
מערבלים קמח, שמרים ומלח במיקסר עם וו לישה כחצי דקה. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה עד שנוצר בצק. מוסיפים שמן זית ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים עשבי תיבול ולשים דקה נוספת עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.
2
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
4
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים במשקל 60 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ ומניחים בתבנית. מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5
מושחים את מקלות הלחם בשמן זית ומפזרים מעט מלח ים.
6
אופים כ-20 דקות עד שמקלות הלחם משחימים.