מתכון

מקלות לחם ועשבי תיבול

מקלות לחם לא דורשים חריצה והתפחה קפדנית כמו לחם, הם נשמרים מצוין בהקפאה ומעולים לאירוח

18,920 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מקלות לחם ועשבי תיבול. צילום: shutterstock
מקלות לחם ועשבי תיבול. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה וציפוי

אופן ההכנה

1

מערבלים קמח, שמרים ומלח במיקסר עם וו לישה כחצי דקה. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה עד שנוצר בצק. מוסיפים שמן זית ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים עשבי תיבול ולשים דקה נוספת עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

4

מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים במשקל 60 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ ומניחים בתבנית. מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5

מושחים את מקלות הלחם בשמן זית ומפזרים מעט מלח ים.

6

אופים כ-20 דקות עד שמקלות הלחם משחימים.