מתכון

מקלות מלוחים עם גבינה ותערובת גרעינים

מקלות בצק עלים פריכים הם תוספת נהדרת לשולחן החג עתיר הגבינות

8,022 בשלנים התעניינו במתכון זה
מקלות מלוחים עם גבינה ותערובת גרעינים של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל
מקלות מלוחים עם גבינה ותערובת גרעינים של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מורחים ביצה על צד אחד של בצק העלים ומפזרים עליו מתערובת הגבינות ותערובת הגרעינים בצורה נדיבה.

2

הופכים את הבצק על נייר אפייה וחוזרים שוב על הפעולה: ביצה, גבינות וגרעינים.

3

מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומטמיעים בעדינות בעזרת מערוך את הגרעינים והגבינות לתוך הבצק.

4

חותכים רצועות ברוחב 2 ס"מ ובאורך של 40 ס"מ ומלפפים אותן לצורה המזכירה בורג.

5

מניחים את המקלות על תבנית אפייה, מורחים שוב ביצה ומפזרים מעל מעט מהגבינות המגוררות.

6

אופים בתנור בחום 170 מעלות כ-30 דקות.