מתכון

מקלות פרמזן גאודה עם כוסברה ושום

השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן מעבירים טוויסט אוריינטלי על מאפי שבועות הקלאסיים

4,127 בשלנים התעניינו במתכון זה
מקלות פרמזן גאודה עם כוסברה ושום של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט
מקלות פרמזן גאודה עם כוסברה ושום של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

לשים את הקמח עם 550 מ"ל מים במיקסר עם וו לישה במשך כ-5 דקות. מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעה מנוחה במקרר.

2

מוסיפים לבצק שנוצר את השמרים והמלח ולשים כ-10 דקות נוספות, עד שהבצק חלק למראה. מוסיפים 75 מ"ל מים קרים בהדרגה, תוך כדי לישה.

3

לאחר שכל המים נטמעים בבצק מוסיפים את השמן, השום והכוסברה בבת אחת, ולשים עד שהבצק נאסף סביב וו הלישה. לבסוף מוסיפים את הגבינות.

4

מניחים לבצק לנוח כשעתיים ולאחר מכן מחלקים אותו לחתיכות שוות. מגלגלים את חתיכות הבצק למקלות ארוכים ומניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה.

5

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-15 דקות.