מתכון

מקלות קסטן בציפוי פרמזן

נשנוש מושלם שאופים מלחם קסטן מוכן - מורחים בחמאה, מצפים בגבינה והופ לתנור. האורחים לא יפסיק לכרסם

1,993 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הפטנט: קניינות חכמה וחשיבה מחוץ לקופסה. בזכות צורתו המלבנית של הקסטן אתם צריכים רק סכין משונן גדול וקצת תשומת לב כדי לקבל מקלות לחם אחידים ומדויקים. מושחים בחמאה, מפזרים מעט פרמזן וקולים לווריאציה נהדרת על הגריסיני המוכרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מסירים את הקרום מכל הצדדים בעזרת סכין משונן ארוך. פורסים את הלחם לאורכו לפרוסות בעובי 2 ס”מ וחותכים כל פרוסה למקלות בעובי 2 ס”מ.

3

מורחים כל מקל במעט חמאה מכל הצדדים, מפזרים פרמזן ומהדקים. מניחים את מקלות הלחם בתבנית.

4

אופים כ-10 דקות, הופכים ואופים 8 דקות נוספות עד שהמקלות שחומים ופריכים.

5

שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד יומיים. אפשר להקפיא את המקלות בקופסה אטומה ולחמם מעט בתנור חם אחרי ההפשרה כדי להחזיר להם את פריכותם. מגישים בטמפ’ החדר.