זו עדיין לא מנת בריאות, אבל כבר לא צריך להתייסר אחרי שאוכלים אותה.
תבנית בגודל 30X20ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
ממיסים חמאה בסיר או סוטאז' גדול שיכול להכיל את כל הפסטה. מוסיפים קמח, אבקת שום, מלח פלפל וטורפים עד שהקמח נטמע בחמאה והתערובת מקבלת מרקם משחתי וסמיך.
3
מוסיפים חלב ויוגורט, טורפים היטב ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מעט.
4
מנמיכים להבה ומוסיפים גאודה. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהגבינה נמסה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שהיא נעטפת ברוטב. מעבירים את הפסטה והרוטב לתבנית.
5
מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים אותו על הפסטה. אופים 15־20 דקות עד שהגבינות נמסות והציפוי מזהיב.
ערכים תזונתיים למנה:
חלבון כ־30 גרם
פחמימות כ־69 גרם
שומנים כ־20 גרם