פיצות שרואים מכאן

מרגריטה ישראלית

ארוחת הפועלים האהובה (חתיכת לחם אחיד, שמנת חמוצה, סחוג חריף ועגבנייה טרייה) הופכת לטופינג כיפי במיוחד

1,240 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
מרגריטה ישראלית של עידו פיינר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרגריטה ישראלית של עידו פיינר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

לבצק פיצה בסיסי

שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.

4 פיצות בקוטר של כ־28 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מלהיטים תנור אפייה ואבן שמוט (אם יש). מתבלים עגבניות מגוררות בשמן זית, מלח ושום.

מרכיבים ואופים את הפיצה

2

מרדדים או מותחים את כדורי בצק הפיצה ל־4 עיגולים בקוטר של כ־28 ס"מ. מניחים עיגול בצק על נייר אפייה או מרדה. מניחים במרכז כל עיגול בצק כ־1/4 מכמות העגבניות ומפזרים בשכבה אחידה לכיוון השוליים - משאירים 3 ס"מ של שולי בצק חשופים (כמעין כתר). מעבירים את הפיצות לאבן הלוהטת שבתנור בעזרת נייר האפייה או המרדה ואופים כ־6 דקות עד שהשוליים החשופים תפוחים ושחומים. אם לא אופים את כל הפיצות בבת אחת, מותחים את הבצק לעיגולים ומניחים מעליהם את העגבניות רגע לפני שהם נכנסים לתנור.

מגישים

3

מיד כשהפיצות יוצאות מהתנור מניחים על כל פיצה 6 כפות נדיבות של שמנת חמוצה וכפית של סחוג. מזלפים מעט שמן זית (לא חובה) ומגישים.